Weegsysteem

Weegsysteem voor trekkercombinaties, landbouwaanhangers,…

Baan en landbouwvoertuigen

LoadController E-series weegsystemen voor lichte en zware bedrijfswagensDe LoadController E-series is een elektronisch on board weegsysteem waarmee de chauffeur op ieder gewenst moment de asdrukken, de netto en bruto voertuiggewichten en de totale combinatiegewichten kan aflezen. Het systeem is voorzien van een helder en duidelijk display voor het aflezen van de gewichten en een toetsenbord voor de bediening. De behuizing heeft een compact en stijlvol design met een ruime keuze aan bevestigingsmogelijkheden.

Bij vele toepassingen is het handig om een overzicht van de geladen of geloste gewichten te hebben voor de administratie van uw klant en/of uw eigen administratie. Hiervoor is als optie een printerset leverbaar. Deze kan op ieder gewenst moment een weegbon met hierop de gewichtsinformatie, datum en tijd en bedrijfsgegevens printen.

Toepassingen
Het systeem kan worden toegepast op alle gangbare bakwagens (indien gewenst met aanhangers) en op alle gangbare trekker/oplegger combinaties. Er zijn sensoren leverbaar voor bladveringen (op voorassen), luchtveringen en hydraulische veringen zodat praktisch iedere voertuigconfiguratie kan worden uitgerust met een LoadController E-series weegsysteem.

Vraag bij ons naar de mogelijkheden voor uw eigen voertuigconfiguratie(s)! Bel ons gerust en wij staan u graag te woord.

 

Overbeladen is duur (boetes) maar te weinig laden rendeert ook niet (te lage beladingsgraad).
De vraag in de markt naar functionele weegsystemen neemt dan ook sterk toe.
Zoals bekend wordt de naleving van de regels voor voertuigbelading steeds nadrukkelijker. Vastgestelde overtredingen leiden niet alleen tot hoge boetes maar ook tot tijdsverlies en dus ritverlies !!!!!
Anderzijds is het rendement van de transporteur zeer gebaat bij een maximale belading daar waar mogelijk en toegestaan.
Het LoadController E-series weegsysteem zit in het segment van de niet-geijkte weegsystemen. Deze systemen zijn bedoeld als functionele hulp voor de chauffeur in zijn dagelijkse bezigheden. Zij zorgen voor een goede lastverdeling over het voertuig, juiste en niet overbeladen assen en voor een goed totaalgewicht van het voertuig en/of combinatie. Een direct hiervan afgeleide functie is het vastleggen van de gewichten van de vervoerde lading via een printer.
De constructeurs van de grote merken kunnen slechts in zeer beperkte mate aan deze behoefte voldoen daar zij slechts een gedeelte van een voertuigcombinatie leveren. Er zijn op dit gebied compatibiliteit problemen tussen bijv. trekkend en getrokken materiaal en de constructeurs kunnen dus derhalve bijna nooit voldoende gewichtsinformatie via hun systemen aan de chauffeur bieden.

Gebruiksvriendelijkheid, simpele bediening, overzichtelijke informatie, snelheid in gebruik en een optimale functionaliteit voor de bedrijfswagenchauffeur van heden ten dage zijn zeer belangrijke eigenschappen en het LoadController systeem is met name met deze karakteristieken als uitgangspunt ontwikkeld.
Een simpele aslastindicatie is voor heden ten dage niet voldoende meer en op deze punten scoort het LoadController systeem dan ook sterk.

Ook is het zeer belangrijk dat alle typen van bedrijfswagens uitgerust  kunnen worden, zoals luchtgeveerde voertuigen maar ook bladgeveerde en hydraulisch geveerde voertuigen en combinaties hier van. Het systeem is flexibel configureerbaar en instelbaar voor toepassing vanaf een enkelvoudige trekker tot complete bakwagen/aanhangwagen combinaties in vlootverband.

Een externe (buiten de cabine gemonteerde), flexibel programmeerbare laadniveau indicatielamp(LED) is een uitermate handige en nuttige laadhulp en wordt als zodanig zeer gewaardeerd door reeds bestaande gebruikers. Lader en chauffeur weten wanneer de maximale last bereikt is.

Kort: Het LoadController systeem combineert eenvoudige bediening, zeer brede toepassingsmogelijkheden en volledige informatie en dit aan een zeer competitieve prijs.

Weegsysteem voor wielladers

X-Loadtronic3

Moderne wielladers zijn gebouwd voor maximale mobiliteit. Door het opbouwen van een weegsysteem mag deze eigenschap niet begrensd worden.

Met het X-LOADtronic 3 weegsysteem hoeft het tempo niet te verminderen. Het wegen gebeurt tijdens de normale bewegingen van de wiellader, vertragen of stilstaan is niet nodig. En dit ook op oneffen ondergrond. De X-LOADtronic 3 is het meest performante op de markt beschikbare dynamisch weegsysteem.

De X-LOADtronic 3 beschikt over een gebruiksvriendelijke unit en is eenvoudig te bedienen. X-LOADtronic 3 weegsystemen zijn goedgekeurd volgens de meest recente Europese richtlijnen.

X-LOADtronic 3 registreert automatisch, voor wie en hoeveel er is geladen. De gegevens worden opgeslagen. Ze kunnen op een afleverbon afgedrukt worden en/of later via USB memorystick opgeslagen en verwerkt worden op bureel.

X-LOADtronic 3 kan tot 10 verschillende voorzetwerktuigen in geheugen houden, ieder werktuig behoudt zijn ID en bij wissel, mits een enkel bevel, automatisch aangepast.

X-LOADtronic 3 meet continu de positie van de hefcylinders en de benodigde hydraulische druk. Het systeem registreert die bewegingen en verrekend ze onmiddellijk. Zo worden de juiste weeggegevens (afwijking minder dan 1%) weergegeven.
Het X-LOADtronic 3 Weersysteem is ijkbaar en is inzetbaar voor directe verrekening

De bediening van het weegsysteem is eenvoudig. Zouden er bij gebruik toch nog onduidelijkheden zijn, kan de gebruiker een gedetailleerde hulpfunctie oproepen.

  • Zeer hoge weegprecisie
  • Eenvoudige bediening
  • Wegen zonder stilstand
  • Toelating naar MID 006 OIML R 51
  • Ingebouwde helpfunctie
  • USB-gegevensoverdracht naar PC
  • Ijkbaar